Pandekager med appelsincream

Pandekager med appelsincream

Her er de perfekte pandekager til at fejre international pandekagedag. Husker du at spise pandekager den første tirsdag efter fastelavn? Det er en tradition vi gør meget ud af at fejre, da vi er store tilhængere af denne dejlige lette dessert. I anledning får i her en helt speciel opskrift på pandekager med appelsincream.  Lækkert!

Prøv også:

Det skal du bruge til Pandekager med appelsincream:

4 personer

Dej:

  • 40 g mandelmel
  • 145 g hvedemel
  • 1 finger salt
  • 1½ spsk. sukker
  • Lidt revet appelsinskal
  • 2½ dl mælk
  • 3 æg
  • ½ dl piskefløde
  • 25 g smeltet smør

AppelsinCreme: 

  • Saft af 2 usprøjtede appelsiner
  • Revet skral af 1 usprøjtet appelsin
  • 2 æg – hvis store brug kun 1
  • 75 g flormelis – ca 1½ dl
  • 2 tsk. majsstivelse
  • 1 spsk. smør
  • 1 dl piskefløde

Flere dejlige pandekager:

Fremgangsmåde til de perfekte pandekager med appelsincreme:

  1. Bland mel, mandelmel,  salt, sukker og appelsinskal.
  2. Pisk mælken i.
  3. Pisk æggene i, og vend fløden i til sidst (brug helst elpisker).
  4. Lad dejen hvile i got en time.

Dette vil være det perfekte tidspunkt til, at lave creamen.

  1. Pres appelsinsaften ned i en gryde sammen med revnet appelsinskal.
  2. Varm saften og skal langsomt op.
  3. Pisk æg, flormelis og majsstivelse godt med en elpisker.
  4. Pisk den lune saft ned i din blanding. Langsomt!. Husk det må ikke være alt for varmt da det kan få æg til at koagulere.
  5. Kom det hele tilbage i gryden, og varm det langsomt op.
  6. Pisk, til cremen er blevet tilpas tyk, men – den må endelig IKKE koge! Pisk smørret i, og lad cremen blive helt kold.
  7. Pisk fløden til skum, og vend den i. Cremen kan opbevares på køl i 1 døgn.
  8. Bag en portion tynde pandekager i smør. Rul dem om lidt af cremen, og læg dem i en stak på et fad. Drys sigtet flormelis og evt. revet citronskal over.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *